Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Urheiluseuroille tukea nuorten kesätyöllistämiseen

Kainuun Liikunta jakaa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää työllistämistukea nuorten työllistämiseen urheiluseuroille myös tulevana kesänä. Tuella voidaan palkata kainuulaisiin urheiluseuroihin nuoria (tuettavien nuorten määrä tarkentuu, kun lopullinen päätös OKM:sta saapuu). Yhden henkilön palkkaukseen saa tukea 700,00 euroa sisältäen sivukulut. Työllistettävät voivat olla iältään 15–29-vuotiaita. Työaika on yhteensä 60 tuntia, joka voidaan suorittaa joko yhtäjaksoistesti kahden viikon aikana tai jakaa tarpeen mukaan lyhyempiin pätkiin 1.4.-30.9.2023 välisenä aikana.

Avustettavalla toiminnalla tulee lisätä lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuutta sekä toiminnan laatua. Nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen ja kehittämiseen myönnettyä avustusta saa käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei saa käyttää jo palvelussuhteessa olevan työntekijän palkkaukseen tai palkkioihin. Seurat vastaavat itse palkattavien nuorten rekrytoinnista ja työnantajavelvoitteista.

Kainuun Liikunta järjestää kevään 2023 aikana maksuttomat ohjaajakoulutukset tällä avustuksella työllistetyille nuorille. Koulutusta suositellaan kaikille palkattaville nuorille, jotka eivät ole koulutusta aiemmin käyneet tai eivät muutoin ole saaneet koulutusta ohjaus- ja valmennustehtäviin. Työnantajat voivat sisällyttää koulutuksen osaksi nuoren työaikaa.

Kainuun Liikunta järjestää kevään 2023 aikana lisäksi Seura työnantajana -koulutuksen maksutta kaikille kesätyöllistäville seuroille. Koulutusta suositellaan kaikille seuroille ja erityisesti niille, jotka eivät ole aiemmin toimineet työnantajana.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset koulutuksiin tapahtuvat myöhemmin, ja koulutuksista informoidaan avustusta saaneita seuroja.

Virallinen hakuaika päättyi 22.3.2023. Myöntämättä jäi vielä muutamia avustuksia nuorten kesätyöllistämiseen. Mikäli on vielä asiasta kiinnostuneita urheiluseuroja, voivat seurat olla yhteydessä Kainuun Liikuntaan.

Avustukseen liittyvät ehdot löydät opetus- ja kulttuuriministeriön nettisivuilta.

Prosessi lyhyesti:
1. Kainuulainen urheiluseura on huhtikuun aikana yhteydessä Kainuun Liikuntaan. Seura saa linkin, josta avustushakemuksen voi käydä täyttämässä.

2. Kainuun Liikunta hyväksyy hakemuksen (tai pyytää lisätietoja) ja lähettää delegointisopimuksen yhteyshenkilön sähköpostiin.

3. Seura allekirjoittaa delegointisopimuksen, laatii ja allekirjoittaa työsopimukset nuorten kanssa, nämä toimitetaan Kainuun Liikunta ry:lle (allekirjoita, skannaa ja lähetä sähköpostilla osoitteeseen ira.liuski@kainuunliikunta.fi tai lähetä postitse/toimita osoitteeseen: Kainuun Liikunta ry/Ira Liuski, Ketunpolku 1, rakennus Tieto 1, 87100 Kajaani).

4. Kainuun Liikunta ry suorittaa avustuksen (700,00 €/palkattava nuori) seuran osoittamalle tilille sen kuukauden viimeisenä arkipäivänä, jonka aikana seura toimittaa delegointisopimuksen sekä työsopimukset ja sitoutuu näin palkkaamaan sovitun määrän nuoria avustuksen käyttöaikana (1.4.-30.9.2023).

5. Seura tekee lyhyen raportin ja tiliselvityksen Kainuun Liikunta ry:lle työn suorittamisen jälkeen (allekirjoita, skannaa ja lähetä sähköpostilla osoitteeseen ira.liuski@kainuunliikunta.fi tai lähetä postitse/toimita osoitteeseen: Kainuun Liikunta ry/Ira Liuski, Ketunpolku 1, rakennus Tieto 1, 87100 Kajaani). Raportointia varten valituille seuroille toimitetaan avustusselvityslomake ja tilliselvityslomake. Selvitykset tulee toimittaa 13.10.2023 mennessä.

Lisätietoja:
Ira Liuski
lasten ja nuorten liikunta
Kainuun Liikunta
ira.liuski(a)kainuunliikunta.fi
p. 044-5325918

Jaa viesti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.