Kainuun Liikunta ry

Kainuun Liikunta ry on liikunnan aluejärjestö, jonka toimialueena on koko Kainuun maakunta. Lue lisää tältä sivulta.

Kunnon tekemistä

Van, tervetuloa Kainuuseen! Olet ehkä jo kuullut tarinaa tästä ”katajaisesta kansasta”, joka järvien, vaaramaisemien ja metsien keskellä asustaa. Kainuu, tämä talvisodankin taistelutantereena tunnettu tervanpolton tyyssija tarjoaa oivalliset puitteet muun muassa monenlaiselle urheilutoiminnalle.

Meillä Kainuussa, varsinkin Hyrynsalmella pelataan huvin ja urheilun vuoksi jalkapalloa niin suossa kuin umpihangessakin. Vaikka lunta ei olisikaan, kainuulainen hiihtää suksilla, rullien kanssa tai ilman ympäri vuoden. Kuuluisia Kainuun kasvatteja ovat urheilun saralla esimerkiksi: Jouko Karjalainen, Heikki Kovalainen, Kaisa Mäkäräinen ja Roope Korhonen.

Kainuun Liikunta on yksi Suomen viidestätoista liikunnan aluejärjestöstä. Kainuun Liikunnan toiminta-alue ulottuu Kainuun maakunnan kahdeksaan kuntaan: Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi.

  

Kainuun Liikunnalla on noin 100 jäsenyhteisöä, joista 95 % on urheiluseuroja.

Toiminnan painopistealueet jakautuvat seuraavalla tavalla:
– Liikunnan edunvalvontatyö
– Liikunnallinen elämäntapa (lapset, nuoret, aikuiset, ikääntyvät)
– Seuratoiminta ja menestyvä urheilu
– Liikuntamatkailu

Kainuun Liikunta edistää kaikkien kainuulaisten liikunnallista elämäntapaa kehittämällä, kouluttamalla, vaikuttamalla, ohjaustoiminnalla ja tapahtumien avulla. Kainuun Liikunnan henkilöstö muodostuu 7-8 päätoimisesta ja 1-2 osa-aikaisesta työntekijästä.

Kainuu on suhteellisen harvaan asuttua aluetta, jossa voi kulukea kymmeniä, jopa sata kilometriä iliman, että matkalla on yhtään asutusta. Talavet ovat pitkiä ja pimmeitä, mutta kesät suhteellisen vähälumisia. Kainuuta ei voi sanoin selittää. Sen taika ja mystiikka pittää itse kokea.

Kainuulainen pyrkii toiminnassaan tolokkuuteen. Puheissaan ja eleissään kainuulainen saattaa vaikuttaa vaatimattomalta, jopa vähättelevältä, mutta se kuuluu perikainuulaisuuteen. Se ei tarkoita pahhaa, eikä sitä kannata säikähtää. Kyllä kainuulaisen kanssa pärjää. Kainuussa matkavieraille keitetään oitis lähtökahvit ja tarjotaan itse leivottua pullaa, juustoleipää tai rieskaa.

Strategia ja toiminta

Visiomme:
Lapsena syntyvä liikunnallinen elämäntapa on terveyden ja hyvinvoinnin perustekijä sekä elämysten lähde, jota tuetaan mahdollistamalla liikunnan ja urheilun harrastaminen elämän kaikissa vaiheissa.

Missiomme:
Kainuun Liikunta on kainuulaisen liikunnan ja urheilun aktiivinen kehittäjä sekä kumppanuuden rakentaja.

Arvot:
– Kumppanuus
– Avoimuus
– Aktiivisuus
– Innovatiivisuus

Kainuun Liikunta ry:n säännöt
Kainuun Liikunta ry:n strategia 2018-2021

Kainuun Liikunta ry:n toimintasuunnitelma 2021
Kainuun Liikunta ry:n toimintakertomus 2020
Kainuun Liikunta ry:n kevätkokouksen 2019 pöytäkirja
Kainuun Liikunta ry:n syyskokouksen 2019 pöytäkirja

Palvelemme

Toimistolla (os. Ketunpolku 1, Tieto 1, Kajaani) tiistaista torstaihin klo 9.00-15.00
ja puhelimitse numerossa 08-632 590

Lisätietoja

Teemu Takalo
Toiminnanjohtaja (LitT)
+358 44 532 5921
teemu.takalo(at)kainuunliikunta.fi