Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Avoimet ovet

Avoimet ovet -hankkeen tavoitteena on tukea urheiluseuroja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamisessa.

Avoimet ovet

Hankkeen hallinnoija:
Suomen paralympiakomitea

Hankkeen osatoteuttajat:
11 liikunnan aluejärjestöä mukaan lukien Kainuun Liikunta sekä kuusi lajiliittoa

Hankkeen rahoittaja:
opetus- ja kulttuuriministeriö

Avoimet ovet -hankkeen tavoitteena on tukea urheiluseuroja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamisessa.

Hankkeen toimenpiteet:
– Luodaan verkkosivusto, johon kootaan helposti löydettävään ja hyödynnettävään muotoon urheiluseuroille suunnatut hyvät käytännöt, tukimuodot, materiaalit, neuvonta ja koulutustarjonta.
– Pilottiseurat käyvät läpi Avoimet ovet -kehittämisohjelman Prosessin tavoitteena on, että vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville liikkujille suunnattu toiminta saadaan seuran rakenteisiin, jotta toiminta ei pääty esimerkiksi avainhenkilöiden vaihtuessa
– Avoimet ovet -seurakäsikirjan julkaiseminen

Liikunnan aluejärjestöt järjestävät seuroille alueellisia verkostoitumistilaisuuksia kahdesti vuodessa. Yksi hankkeen tavoitteista on muodostaa toimivia alueellisia verkostoja, jotka edistävät vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden mukaan tuloa seuratoimintaan omalla alueellaan.

Pilottiseuroille etsitään kehittämiskumppani, joka voi olla esimerkiksi aluejärjestön tai lajiliiton seurakehittäjä, kunnan erityisliikunnanohjaaja tai muu vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan parissa toiminut henkilö. Ajatuksena on, että seurat pääsevät oppimaan toisiltaan yli lajirajojen. Mukana on urheiluseuroja, joissa on jo ollut toimintaa, ja ne voivat sparrata niitä, jotka ovat vielä lähtökuopissa.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.