Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Valtti-ohjelma lapsille ja nuorille

Valtti-ohjelma on valtakunnallinen toimintamalli, jossa tavoitteena on löytää erityistä tukea tarvitseville 6–23-vuotiaille lapsille ja nuorille liikuntaharrastus. Lue lisää tältä sivulta.

Valtti-ohjelma

Valtti-ohjelman tavoitteena on löytää erityistä tukea tarvitsevalle 6–23-vuotiaalle lapselle ja nuorelle liikuntaharrastus. Valtti-ohjelmaan valittu lapsi tai nuori saa oman henkilökohtaisen Valtin, joka toimii ohjattavansa liikuntakaverina ja harrastuksen pariin saattajana. Valtti-toiminnan hakuaika on keväisin. Toiminta käynnistyy syksyllä.

Valtti-ohjelma pähkinänkuoressa:
Täytä hakulomake. Löydät sen Paralympiakomitean sivuilta
– Kesäkuun aikana saat vahvistuksen, oletko päässyt mukaan ohjelmaan ja saanut itsellesi Valtti-ohjaajan
– Kick off -aloitustapaaminen järjestetään syyskuussa. Tapaat täällä oman Valtti-ohjaajasi
– Syys-marraskuun aikana järjestetään neljä lajikokeilukertaa Valtti-ohjaajan kannustamana ja tukemana
– Marraskuun lopussa on Valtti-ohjelman päätöstapaaminen

Perheet vastaavat itse ohjattavan liikuntakokeilujen kuluista, mahdollisesta avustajasta, osallistujan vakuutuksesta sekä matkoista harrastuspaikalle. Paralympiakomitea vastaa Valtti-ohjaajan kuluista.

Kainuun alueella Valtti-toimintaa koordinoi Kainuun Liikunta. Valtti-ohjelmaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun ammattiopiston kanssa. Valtti-ohjelma on Suomen Paralympiakomiten koordinoima valtakunnallinen ohjelma. Valtti-ohjelma käynnistyi vuonna 2016 osana EU-rahoitteista SEDY-hanketta. EU-rahoitteisen pilottivuoden jälkeen Valtti-ohjelma sai opetus- ja kulttuuriministeriön tukea vuosina 2017–2019. Vuoden 2020 alusta ohjelma käynnistyi osana Suomen Paralympiakomitean perustoimintaa.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.