Valtti-ohjelma lapsille ja nuorille

Valtti-ohjelma on valtakunnallinen toimintamalli, jossa tavoitteena on löytää erityistä tukea tarvitseville 6–23-vuotiaille lapsille ja nuorille liikuntaharrastus. Lue lisää tältä sivulta.

Valtti-ohjelma

Valtti-ohjelman tavoitteena on löytää erityistä tukea tarvitsevalle 6-23-vuotiaalle lapselle ja nuorelle liikuntaharrastus. Valtti-ohjelmaan valittu lapsi tai nuori saa oman henkilökohtaisen Valtin, joka toimii ohjattavansa liikuntakaverina ja harrastuksen pariin saattajana.

Uusi haku Valtti-toimintaan on käynnissä 30.4.2021 saakka!

Miten pääset mukaan?
– Täytä Haluan oman Valtin -hakulomake
– Saat alkukesän aikana vahvistuksen, oletko päässyt mukaan ohjelmaan ja saanut itsellesi Valtti-ohjaajan
– Valtti-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä syyskuussa ja sopii alkutapaamisen
– Syksyn 2021 aikana neljä lajikokeilukertaa Valtti-ohjaajan kannustamana ja tukemana
– Loppuvuodesta 2021 viimeinen tapaaminen ja Valtti-ohjelman päätös

Perheet vastaavat itse ohjattavan liikuntakokeilujen kuluista, mahdollisesta avustajasta, osallistujan vakuutuksesta sekä matkoista harrastuspaikalle.

Lataa esite Valtti-ohjelmasta tästä.

Kainuun alueella Valtti -toimintaa koordinoi Kainuun Liikunta. Valtti-ohjelmaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa. Valtti-ohjaajina toimivat pääsääntöisesti liikunnanohjaajaopiskelijat.

Valtti-ohjelma on Suomen Paralympiakomiten koordinoima valtakunnallinen ohjelma. Valtti-ohjelma käynnistyi vuonna 2016 osana EU-rahoitteista SEDY-hanketta. EU-rahoitteisen pilottivuoden jälkeen Valtti-ohjelma sai opetus- ja kulttuuriministeriön tukea vuosina 2017–2019. Vuoden 2020 alusta ohjelma käynnistyi osana Suomen Paralympiakomitean perustoimintaa.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.