Liikkuva opiskelu

Kainuun Liikunta koordinoi alueellista Liikkuva opiskelu -kehittämistyötä. Autamme ja tuemme oppilaitoksia kohti aktiivisempaa opiskelupäivää sekä toisella asteella että korkeakouluissa. Innostamme uusia oppilaitoksia mukaan lisäämään liikettä ja tuemme valtakunnallista Liikkuva opiskelu -ohjelman viestintää.

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä toisella asteella ja korkeakouluissa. Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, joka on yhteydessä opintojen sujumiseen, hyvinvointiin ja tulevaan työkykyyn. Liikkumista lisäämällä voidaan edistää opiskelijan terveyttä ja opiskelukykyä, mutta myös oppimisen edellytyksiä, kuten tarkkaavaisuutta ja muistia. Lisäksi yhdessä tekeminen lisää opintoihin kiinnittymistä ja yhteisöllisyyttä.

Aktiivista opiskelupäivää voi jokainen oppilaitos ja opiskeluyhteisö kehittää omalla tavallaan – pienestäkin voi aloittaa!

Aktiivisuutteen kannustavat esimerkiksi
– opiskeluympäristö
– toiminnalliset opiskelumenetelmät
– aktiivisuustauot opetuksessa
– liikkumista tukevat olosuhteet, kuten liikuntatilojen käytön salliminen opetuksen ulkopuolella
– aktiiviset matkat opiskelupaikoille

Alkuun pääsette rekisteröitymällä Liikkuva opiskelu -sivustolla. Rekisteröityminen on maksutonta ja mahdollista kaikille oppilaitoksille. Lähde mukaan!

Aluejärjestöjen tukipalvelut oppilaitoksille (PDF, 183 kB)

Liikkuva opiskelu -verkosto

Koordinoimme ja järjestämme maakunnallisen Liikkuva opiskelu -verkoston tapaamisia noin kaksi kertaa vuodessa yhdessä Liikkuva koulu -verkoston kanssa. Verkostossa kuntien Liikkuva opiskelu ja Liikkuva koulu -koordinaattorit/vastuuhenkilöt kokoontuvat ohjelmiin liittyvien ajankohtaisten aiheiden äärelle. Tapaamiset järjestetään vuorotellen eri kunnissa. Tule mukaan saamaan tukea ja ideoita oman oppilaitoksesi liikuttamiseen!

Tähän hankkeeseen olemme saaneet avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lisätietoja