Barents Urheilu

Tältä sivulta löydät lisätietoa Barents Urheilusta ja Barents Games -tapahtumista, jotka keräävät vuosittain yhteen noin 1.200 nuorta urheilijaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Barents Urheilu

Barents Winter Games Kajaanissa vuonna 2020

HUOM! Barents Winter Games 2020 -tapahtuma on peruttu koronavirustilanteen vuoksi!
Seuraava Suomessa järjestettävä Barents Games -tapatuma on Barents Winter Games 2020, joka järjestetään Kajaanissa 27.-29.3.2020. BWG 2020 Kajaaniin odotetaan 1.200 15-25-vuotiasta nuorta urheilijaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä, kustakin maasta 400. Lisäksi kilpailuihin osallistuu 40 vammaisurheilijaa. Kajaanin talvikisat kisataan 16 eri lajissa ja mukana on myös kolme paralajia: parahiihto, parauinti ja mattocurling.

BWG 2020 Kajaanin suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu mm. Barents alueen 40 nuorta johtajaa ja tuhat vapaaehtoista 20 eri seurasta kilpailu- ja oheistapahtumien järjestämiseen.

Barents Games -tapatumat vakiinnuttavat paikansa jokaisen neljän osallistujamaan urheilutapahtumakartalle. Myös Kajaanin BWG 2020 mahdollistaa uudenlaisen sitoutumisen lajien osalta. BG-tapatumista tulee Pohjois-Suomen nuorten urheilijoiden keskuudessa haluttu kilpailutapahtuma, ja tässä omilla kotikisoilla on suuri merkitys. Kajaanin BWG 2020 on tärkeässä roolissa Barents Urheilussa.

Barents Urheilu

Barents Games on vuosittain Barentsin alueella (Suomi, Norja, Ruotsi ja Venäjä) järjestettävä 15-25-vuotiaiden nuorten urheilutapahtuma. Vuorovuosin järjestetään Barents Winter Games (BWG) ja Barents Summer Games (BSG) -tapahtumat, joissa kilpaillaan noin 30 eri lajissa.

Talvilajeja ovat

– Alppihiihto
– Sulkapallo
– Koripallo
– Ampumahiihto
– Taitoluistelu
– Salibandy
– Futsal
– Voimistelu
– Jääkiekko
– Maastohiihto
– Hiihtosuunnistus
– Pikaluistelu
– Uinti
– Lentopallo
– Paini

Kesälajeja ovat

– Jousiammunta
– Boccia
– Keilailu
– Nyrkkeily
– Pyöräily
– Jalkapallo
– Golf
– Voimistelu
– Judo
– Suunnistus
– Ammunta
– Voimanosto
– Pöytätennis
– Tennis
– Yleisurheilu

Barents Urheilun alue

Ruotsi: Norrbotten, Västerbotten
Norja: Finnmark, Troms, Nordland
Suomi: Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat (entiset Lapin ja Oulun läänit)
Venäjä: Murmansk, Arkangeli, Karjala, Komi, Nenets

Barent Games kerää vuosittain yhteen noin 1.200 nuorta urheilijaa. Kilpailemisen lisäksi tapahtumissa tehdään valmentaja- ja tuomarivaihtoa. Merkittävänä osana Barents Gamesissa on nuorten osallisuuden vahvistaminen. Ensimmäinen Barents Games järjestettiin Norjan Tromssassa kevättalvella 2014.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.