Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Kajaanin urheilukampus

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan kuuluva Kajaanin urheilukampus tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää opiskelun ja huippu-urheilun yläkoulusta alkaen aina korkeakouluopintoihin ja varusmiespalvelukseen saakka. Lue lisää tältä sivulta.

Kajaanin urheilukampus

Tavoitteellisen lajiharjoittelun ja opiskelun yhdistäminen Kajaanissa

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan kuuluva Kajaanin urheilukampus tarjoaa urheilusta innostuneille ja tavoitteellisesti omaa lajiaan harrastaville nuorille alustan, jossa kasvaa, kehittyä ja tavoitella myös huippu-urheilumenestystä. Akatemiatoimintaan liittyy opiskelu, tavoitteellinen harjoittelu sekä urheilijoille tarjottavat tukipalvelut.

Kajaanissa akatemiatoiminta kattaa kouluasteet yläkoulusta aina korkea-asteelle sekä varusmiesakatemiaan saakka. Kajaanin urheilukampuksen yhteistyöoppilaitokset ja organisaatiot ovat Lehtikankaan koulu, Kainuun ammattiopisto, Kajaanin lukio, Kajaanin ammattikorkeakoulu sekä Kainuun prikaati. Kajaanin kaupunki vastaa akatemiatoiminnan harjoittelutiloista ja suorituspaikoista. Kajaanin urheilukampuksen toiminnassa on mukana noin 150 urheilevaa lasta ja nuorta. Akatemiavalmennuksesta vastaavat paikallisten urheiluseurojen ammattivalmentajat ja tanssinopettajat.

Urheiluakatemiavalmennus sisältää päivittäisvalmennusta kuusi tuntia viikossa koulupäivien yhteydessä. Valmennus on kokonaisvaltaista valmennusta mukaan lukien lajitekniikat, voima- ja muun tukiharjoittelun, harjoituskuormituksen hallinnan ja yksilöllisten ominaisuuksien kehittämisen. Lajiharjoittelun lisäksi urheilijoille tarjotaan erilaisia kaksoisuraa tukevia palveluita. Ammattitaitoinen oppilas- ja opiskelijahuollon henkilöstö sekä ammattivalmentajat kulkevat nuorten mukana ja rinnalla kaksoisuralla ja urheilijan polulla!

Kajaanin urheilukampuksen painopistelajit

Kajaanin urheilukampuksessa järjestetään ohjattua lajivalmennusta paikallisten urheiluseurojen toimesta, ammattivalmentajien ja tanssinopettajien ohjauksessa ja valmennuksessa.

Kajaanin urheilukampuksen painopistelajit ja valmennuksen järjestäjät ovat:
– Jalkapallo, Kajaanin Haka ry
– Jääkiekko, Kajaanin Junnu Hokki 68 ry
– Kilpa-aerobic/naisten telinevoimistelu, Kajaani Gymnastics ry
– Salibandy, Papas ry
– Tanssi, Kajaani Dance

Lisäksi Kajaanin urheilukampus mahdollistaa muiden kuin painopistelajien tavoitteellisen lajiharjoittelun akatemiaharjoitusaikoina. Ohjattua akatemiavalmennusta järjestetään urheiluseurojen toimesta lisäksi seuraavissa lajeissa:
– Uinti Kajaanin Uimaseura ry
– Judo Kajaanin Judokerho ry

Lue lisää ja hae akatemiaopiskelijaksi osoitteessa www.vrua.fi ja katso markkinointivideo tästä!

Lisätietoja

Teemu Takalo
Kunnon tekijä
044 532 5921
teemu.takalo(at)kainuunliikunta.fi

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.