Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Työhyvinvointi

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan tarjoamat työhyvinvointipalvelut ja Buusti360-ohjelman, jonka avulla olemme työyhteisönne apuna kehittämässä työhyvinvointianne.

Työhyvinvointipalvelut 

Työ on yksi tärkeä elämän osa-alue. Työelämään siirrytään Suomessa vaihtelevasti noin 20 ikävuoden kieppeillä, ja työtä kestää eläkeikään, ainakin keskimäärin noin yli 60 ikävuoteen saakka. Tämä on pitkä aika, joten työhyvinvointiolosuhteiden olisi syytä olla kunnossa. Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen valttikortti ja pitkäaikainen sijoitus, joten työhyvinvointiin satsaaminen kannattaa. Työhyvinvointi on laaja käsite ja siihen kuuluu monia eri osa-alueita. Fyysinen kunto on iso osa tätä kokonaisuutta. 

Me Kainuun Liikunnan ja Buusti360-ohjelman asiantuntijat olemme opastamassa teidän työyhteisöänne tällä liikunnallisen elämäntavan polulla. Kainuun Liikunta toimii Buusti360-ohjelman alueellisena palveluntuottajana Kainuussa. Palvelu räätälöidään juuri teidän työyhteisönne tarpeisiin sopivaksi. Helpoin tapa lähteä asiassa liikkeelle on olla yhteydessä Buusti360-asiantuntijaan ja sopia tapaaminen, jossa keskustellaan teidän tämänhetkisestä tilanteestanne ja tarpeesta. Tämän jälkeen liikkeelle voi lähteä joko kyselyn muodossa toteutettavista kartoituksista tai vaikka helposti hikoilematta ja hengästymättä tehtävistä kuntotesteistä.

Yhteiset liikuntapäivät tuovat vaihtelua työarkeen. Erilaiset työporukan kanssa yhdessä toteutettavat lajikokeilut ja tiimitehtävät luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä lisäävät luovuutta, jaksamista ja innostusta. Yhdessä tekemällä, maltillisesti etenemällä askel kerrallaan terveysliikunnallinen elämäntapa vie mukanaan.

Yksittäisten liikuntapäivien lisäksi voimme räätälöidä yrityksenne tarpeisiin sopivan hyvinvointia lisäävän pitkäaikaisen toimintasuunnitelman. Toteuttamamme säännöllisesti toistuvat kuntotestit ja -mittaukset toimivat koko henkilöstölle suunnannäyttäjinä ja motivaattoreina kohti terveysliikunnallista elämää. Testit voidaan toteuttaa esimerkiksi yrityksenne tiloissa.

Mistä työhyvinvointi koostuu?

Useista, aika tavallisista ja konkreettisista asioista, joihin pystymme itse toiminnallamme vaikuttamaan. Yksi näistä asioista on terveysliikunta. Liikunnallinen elämäntapa tukee jaksamista kaikilla elämän osa-alueilla. Tavoite on, että liikunta-asiat eivät ole ainoastaan yksi kertaluontoinen rypistys kerran vuodessa, vaan toiminta on säännöllistä ja jatkuvaa ympäri vuoden.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.