Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Liikkuva koulu

Liikkuva koulu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva koulu

Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteena on aktiivisemmat ja viihtyisämmät koulupäivät. Liikkuvassa koulussa oppilaiden osallisuus ja oppiminen ovat keskiössä. Tavoitteena on enemmän liikettä ja vähemmän istumista. Jokainen koulu toteuttaa liikkuvampaa koulupäivää omalla tavallaan.

Kainuun Liikunta tukee paikallisesti Kainuun kouluja Liikkuva koulu -ohjelman toteuttamisessa. Tarjoamme koulutuksia niin koko koulun henkilöstölle kuin lapsille ja nuorille. Tiedotamme ajankohtaista lasten ja nuorten liikuntaan liittyvistä asioista ja kampanjoista sekä annamme konkreettisia vinkkejä käytännön työhön.

Keskeinen tukimuoto kunnille ja kouluilla on sparraus, jonka tavoitteena on tukea paikallisessa kehittämistyössä sekä synnyttää uusia ajattelutapoja. Lisäksi Kainuun Liikunta ylläpitää maakunnallista Liikkuva koulu -toimijaverkostoa, jossa tavoitteena on vertaistuen avulla keskustella kulloinkin ajankohtaista teemoista.

Kainuu on Suomen ensimmäinen Liikkuva koulu -maakunta. Kaikki Kainuun peruskoulut ovat rekisteröityneet mukaan valtakunnalliseen ohjelmaan. Liikkuva koulu -ohjelman strategisesta johtamista vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa hallinnoi LIKES-tutkimuskeskus. Liikkuvaa koulua toteutetaan laajassa hallintorajat ylittävässä yhteistyössä ympäri Suomen.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.