Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Talvipurjehduksen MM-kisat maaliskuussa Kajaanissa

Talvipurjehduksen MM-kilpailut järjestetään 12.–16.3.2024 Kajaanin Paltaniemellä Oulujärven jäällä. Kajaanissa olosuhteet talvipurjehdukselle ovat ihanteelliset, sillä Paltaniemen rannassa jään paksuus tällä hetkellä on 40 cm, ja lumen syvyys 30 cm.

Kilpailuissa on neljä luokkaa: avoin-, siipi- ja leijaluokka sekä STS (Short Track Slalom). Avoimessa luokassa surffipurje on kiinnitetty suksi- tai luistinkelkkaan, siipiluokassa purjehditaan kuin minikokoisella riippuliitimellä suksilla tai luistimilla, ja leijaluokka käyttää suksia tai lumilautaa. Short Track Slalomissa edetään lumesta puhdistetulla luonnonjäällä luistinkelkalla, joka on kuin iso rullalauta.

Kisoihin odotetaan noin sataa osallistujaa 10–15 maasta. Kansainvälisen tunnelman lisäksi kisoissa on luvassa tuulta ja vauhtia, kun parhaimmillaan kilpailijat etenevät 70 km tuntinopeudella tuulivoimalla ilman moottoreita.

Maanantaina 11.3. ohjelmassa on kisojen viralliset avajaiset klo 18.00, ja itse kilpailut käynnistyvät tuulen niin salliessa tiistaina 12.3. aamupäivällä. Varsinaiset kilpailut kestävät viisi päivää tiistaista lauantaihin. Kisoja voi seurata maksutta Paltaniemen uimarannalla.

Ohjelma:
– tiistai 12.3. klo 11.00: ensimmäinen mahdollinen startti, mikäli tuuliolosuhteet sallivat
– keskiviikko 13.3.–lauantai 16.3. klo 10.30: ensimmäinen mahdollinen startti, mikäli tuuliolosuhteet sallivat
– lauantai 16.3. klo 17.00: palkintojenjakotilaisuus

Tyynenä päivänä kilpailuja ei käydä, mutta tuolloin kilpailijoihin ja kalustoon pääsee tutustumaan rannassa. Paltaniemen uimarannan parkkipaikat ovat yleisön käytössä. Koska kisat käydään tuulessa, yleisön kannattaa pukeutua lämpimästi.

Sarjat ovat yleinen, naiset, alle 17-vuotiaat, alle 24-vuotiaat, vuonna 1983 tai sitä aiemmin syntyneiden master-sarja, vuonna 1973 tai sitä aiemmin syntyneiden grand master -sarja sekä vuonna 1963 tai sitä aiemmin syntyneiden veteraanisarja.

Talvipurjehduksen MM-kisojen järjestelyistä vastaa Surfseura Kainuun Pläkä ja Plaani yhteistyössä maailman talvipurjehduksen kattojärjestön WISSA:n (World Ice and Snow Sailing Association) ja Kainuun Liikunta ry:n kanssa. Kyseessä ovat kolmannet MM-kisat Kajaanissa, edellisen kerran Kajaanissa on kisattu vuosina 1994 ja 2000.

Lue lisää osoitteessa www.wissa2024.fi.

Jaa viesti

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.