Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Saavutettava ja esteetön liikuntaharrastus -webinaari kunnille

Tervetuloa mukaan tiistaina 17.8.2021 klo 9.00-10.00 webinaariin, jonka aiheena on Lasten Liike -kokonaisuus. Tilaisuudessa käydään läpi, miten kunta voi järjestää liikunnallista harrastustoimintaa, joka on laadukasta, kaikille avointa, helposti saavutettavaa ja esteetöntä.

Webinaariin voi ilmoittautua mukaan tämän linkin kautta 10.8.2021 mennessä. Webinaarin Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään maanantaina 16.8.2021.

Lasten Liike -koulutukset ja laatutunnus tukevat Suomen Harrastamisen mallin toteuttamista kunnassa
Lasten Liike on lasten liikuntaharrastusten järjestämistä tukeva kokonaisuus, jossa keskeisinä elementteinä ovat Lasten Liike -ohjaajakoulutukset sekä Lasten Liikkeen laatulupaus ja -tunnus. Lasten Liikkeessä lähtökohtia ovat saavutettavuus, esteettömyys sekä aidosti avoin toimintaa.

Lasten Liikkeen laatutunnus on helppo tapa kertoa perheille toiminnan laadusta ja siitä, että kaikki ovat tervetulleita mukaan. Laatutunnuksen voi ottaa käyttöön, kun ohjaaja on osallistunut Lasten Liikkeen ohjaajakoulutukseen ja toimintaa järjestävä taho on valmis sitoutumaan Lasten Liikkeen laatulupaukseen.

Kainuun kunnat voivat tilata Lasten Liike -koulutuksen Kainuun Liikunnalta. Koulutusta suositellaan kaikille lasten harrastustoimintaa toteuttaville, kuten urheiluseuroille ja yhdistyksille. Koulutuksen kulut kunta voi esimerkiski sisällyttää Harrastamisen Suomen mallin tuen 20 % omavastuuseen. Kunta saa myös muita valmiita materiaaleja Olympiakomitealta.

Myös paikalliset urheiluseurat, joiden ohjaajat ovat osallistuneet koulutukseen, voivat käyttää laatutunnusta harrastustoiminnassaan.

Webinaari toteutetaan Olympiakomitean ja Liikunnan aluejärjestöjen yhteistyönä.

Jaa viesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *