Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Menestyvä seura – kohti vastuullisempaa urheilua

Aika: Tiistaina 9.11.2021 klo 17.00 alkaen
Paikka: Original Sokos Hotel Valjus (os. Kauppakatu 20, Kajaani)

Kainuulaisia seuroja kutsutaan kuulemaan ja keskustelemaan seuratoiminnan tulevaisuudesta. Tasa-arvoisen ja vastuullisen seuratoiminnan teemoihin meidät johdattaa Elina Laine Suomen Olympiakomiteasta, Saara Norrgrann ja Tarja Krum Finlands Svenska Idrottista sekä Nina Peltonen Paralympiakomiteasta. Tämä on tilaisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä! Maksuttomaan seminaariin mahtuu paikan päälle 40 seuratoimijaa, ja Kainuun Liikunnan jäsenseurojen edustajat ovat etusijalla ilmoittautuessaan.

Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 2.11.2021 mennessä tästä!

Yhteiskunnan muutokset näkyvät ja vaikuttavat vahvasti myös urheiluseuratoiminnassa. Suomen Olympiakomitea on julkistanut Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelman, jonka teemat mukailevat YK:n kestävän kehityksen 2030 tavoitteita. Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmassa pureudutaan hyvään hallintoon, turvalliseen toimintaympäristöön, yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon, ympäristöön ja ilmastoon sekä antidoping-asioihin. Seuratoiminnan kehittämisessä vastuullisuuden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemojen huomioiminen on yhä tärkeämpää. Tulevaisuudessa seuratoiminnan avustuksissa painotetaan yhä enemmän näitä teemoja, ja näin yhteiskunta myös ohjaa järjestöjä toimimaan vastuullisesti. Tämä ilta antaa uusia näkökulmia, ideoita ja vertaistukea kehittää oman seuran toimintaa yhä vastuullisempaan suuntaan.

Ohjelma
Klo 17.00: Tervetuloa, alustus illan teemaan ja asiaa seuratuesta/Veera Valtanen, Kainuun Liikunta ry
Klo 17.15-17.30: S-ryhmän Urheiluseurapalvelut ja tuotepaketit
Kahvitauko
Klo 17.30-17.45: Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelma/Elina Laine, Suomen Olympiakomitea
Klo 17.45-19.00: Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo urheiluseuratoiminnassa. Avoimet ovet- hanke, soveltava liikunta osaksi seuratoimintaa/Saara Norrgran ja Tarja Krum, FSI ja Nina Peltonen, Suomen Paralympiakomitea
Klo 19.00-19.45: Työryhmätyöskentely/ideoita oman seuran vastuullisuusohjelmaan
Klo 19.45-20.00: Ryhmätöiden purku ja loppuyhteenveto

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lisätietoja seminaarista antaa
Veera Valtanen
asiantuntija, urheiluseuratoiminta ja kilpaurheilu
Kajaanin urheilukampus -hanke, hankevastaava
puh. 044 358 9556
veera.valtanen@kainuunliikunta.fi

Jaa viesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.