Lumihiutale symboloi talven 2021 Olympiafestivaaleja

Vuokatissa ja Kajaanissa 6.-13.2.2021 järjestettävien Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien (EYOF) järjestelyt etenevät kiihtyvällä vauhdilla! Perjantaina 10.5.2019 julkistettiin tapahtuman logo, jonka pohjaidean taustalla on Kainuun ammattiopistossa opiskeleva Essi Salo.

Logo kuvastaa lumihiutaletta, johon on värien kautta tuotu mukaan sekä Olympia- että Vuokatti-teemat. Essi Salon logoidea valittiin Kainuun ammattiopiston opiskelijoiden kesken järjestetyllä logokilpailulla.

Logokilpailu oli lähtölaukaus oppilaitosyhteistyölle, joka tulee olemaan tapahtuman järjestelyissä merkittävässä roolissa niin KAO:n kuin Kajaanin ammattikorkeakoulunkin kanssa. Tapahtuman pääsihteerinä toimiva Marita Kaipainen korostaa nuorten merkitystä tapahtuman järjestelyissä. ”Kisojen isona teemana on nuoret tekevät nuorille, eli haluamme osallistaa laajasti nuoria tapahtuman tekemiseen jo suunnittelu- ja ideointivaiheessa.”

EYOF -tapahtuman virallisena järjestäjänä toimii Sotkamon kunta, ja tapahtuman käytännön järjestelyvastuu on annettu Kainuun Liikunnalle, joka vastasi tapahtuman järjestelyistä myös vuonna 2001, kun se edellisen kerran järjestettiin Suomessa ja Kainuussa.

Tapahtumaan osallistuvien joukkueiden koko on yhteensä noin 1500 henkilöä, joista urheilijoita on noin tuhat. EYOF-tapahtuma kokoaa helmikuussa 2021 Vuokattiin ja Kajaaniin Euroopan lahjakkaimmat nuoret 15-17-vuotiaat urheilijat seuraavissa kisalajeissa:
– ampumahiihto
– hiihto
– short track
– lumilautailu
– alppihiihto
– taitoluistelu
– jääkiekko
– mäkihyppy ja
– yhdistetty.

Lajeista jääkiekko järjestetään Kajaanissa ja muut lajit Vuokatissa. Mäkihypyn ja yhdistetyn lopullinen kuuluminen lajiohjelmaan ratkeaa lähiaikoina, kun FIS antaa virallisen lausunnon Vuokatin hyppyrimäen mahdollisuuksista toimia kisa-areenana.

Tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimiva Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen pitää tapahtumaa erittäin merkittävänä niin alueen matkailun kuin liikunta- ja urheilukulttuurin edistämisenkin kannalta. ”EYOF jatkaa alkupäästä mukavasti matkailun talvilomasesonkia ja toimii samalla erinomaisena markkinointikanavana alueen liikuntamatkailulle. Väheksyä ei pidä myöskään tapahtuman tuomaa piristysruisketta alueen urheilutoimintaan sekä yhteisöllisyyttä, joka ei rajoitu vain liikunta- ja urheiluväkeen vaan koskettaa parhaimmillaan koko maakuntaa.” Neuvottelut tapahtuman televisioinnista ovat vielä kesken, mutta todennäköistä on, että jokaisena kisapäivänä televisiossa nähdään vähintään yhden lajin kisatapahtumia.

Sekä EYOF 2021 että maaliskuussa 2020 Kajaanissa järjestetettävät Barents Winter Games -tapahtumat eivät ole elämys ainoastaan niihin osallistuville nuorille, vaan myös kisaorganisaatiolle kaikkine talkoolaisineen. Talkoolaisia tarvitaan tapahtumaviikoille satoja, ja useita vastuuhenkilön paikkoja on myös vapaana. Jos siis olet kiinnostunut mahtavasta kokemuksesta kisaorganisaatiossa, ota yhteyttä Marita Kaipaiseen sähköpostilla osoitteeseen marita.kaipainen@kainuunliikunta.fi!

Jaa viesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *