Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Liikkujan apteekki -koulutuksia

Liikunnan aluejärjestöt järjestävät yhdessä Liikkuva aikuinen -ohjelman kanssa Liikkujan apteekeille suunnattuja koulutuksia. Koulutusten tavoitteena on lisätä apteekkien ja muun terveydenalan henkilökunnan tietoutta liikunnan vaikutuksista eri sairauksien hoidossa. Koulutukset kasvattavat rohkeutta liikunnan puheeksiottamisesta asiakastyössä sekä lisäävät valmiuksia terveellisten elintapojen edistämiseen. Järjestettävät koulutukset ovat Liikunta osana arkea ja Liikuntaa lääkkeeksi apteekin henkilökunnalle.

Liikunta osana arkea
Liikunta osana arkea -koulutuksessa pureudutaan Liikkujan Apteekki -konseptin hyödyntämiseen apteekissa, liikunnan puheeksiottamiseen sekä asiakkaan motivointiin, liikuntaneuvontaan ja muutosprosessiin. Koulutus lisää osallistujien valmiuksia terveellisten elintapojen edistämiseen ja avaa terveyttä edistävän liikunnan termistöä, taustatekijöitä ja suosituksia aikuisille. Vuorovaikutuksellinen ja käytännönläheinen koulutus sisältää myös kevyttä taukoliikuntaa.

Webinaari tiistaina 2.3.2021 klo 10.00-15.00
Koulutuksen hinta on 50,00 euroa/henkilö. Ilmoittaudu mukaan.

Webinaari tiistaina 14.9.2021 klo 10.00-15.00
Koulutuksen hinta on 50,00 euroa/henkilö. Ilmoittaudu mukaan.

Liikuntaa lääkkeeksi apteekin henkilökunnalle
Liikuntaa lääkkeeksi -koulutuksessa osallistuja saa eväitä liikuntaneuvonnan ja terveysliikunnan edistämiseen lääkehoidon tukena. Koulutuksessa käsitellään aktiivisen elämäntavan ja liikunnan merkitystä yleisimpien kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa lääkehoidon tukena. Tarkemmassa käsittelyssä ovat sepelvaltimotauti, eteisvärinä, astma, keuhkoahtaumatauti, 2-tyypin diabetes ja aivoverenkiertohäiriöt. Lisäksi koulutuksessa verkostoidutaan ja kuullaan muiden apteekkien hyviä malleja.

Webinaari tiistaina 4.5.2021 klo 10.00-15.00
Koulutuksen hinta on 50,00 euroa/henkilö. Ilmoittaudu mukaan.

Webinaari tiistaina 2.11.2021 klo 10.00-15.00
Koulutuksen hinta on 50,00 euroa/henkilö. Ilmoittaudu mukaan.

Kouluttajana toimii fysioterapeutti ja hyvinvoinnin ammattilainen Mimmi Haila.

Liikkujan Apteekki -konsepti tuo terveysliikunnan osaksi asiakasneuvontaa ja terveydenedistämistyötä apteekin arjessa. Konseptin taustalla ovat Suomen Apteekkariliitto, Hengitysliitto, Liikkuva aikuinen -ohjelma ja liikunnan aluejärjestöt, jotka tarjoavat apteekeille konseptin esittelykäyntejä sekä henkilöstölle suunnattuja koulutuksia, verkostotapaamisia ja muita palveluita.

Jaa viesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *