Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Kylältä kylälle -hiihto sunnuntaina 17.3.2024

Uusi tulokas Kainuun laturetkien tarjonnassa on Kajaanissa järjestettävä Kylältä kylälle -hiihto, joka hiihdetään sunnuntaina 17.3.2024. Hiihtoreitti kulkee Kuluntalahdesta ja Jormuasta Salmijärven kautta Pekonmäkeen, Paltaniemelle, Lukkarinnurmelle ja Nakertajaan. Tapahtuman ajatus onkin yhdistää Kajaaninjoen pohjoispuolen kylien latuverkostot ja hiihtäjät. Kaikki nurkat kiertäen reitti on suuntaansa noin 40 kilometriä. Reitillä on pääosin perinteisen hiihtotavan latu.

Huoltopisteet ovat auki tapahtumapäivänä klo 9.00–17.00, jolloin tarjolla on maksutta mehua, vettä, rusinoita ja suolakurkkuja, Rahaa vastaan tarjolla on mm. hernekeittoa. Huoltopisteiden välillä on tarjolla myös maksuton kyydityspalvelu, joten matkaa voi taittaa lyhyemmissäkin pätkissä. Kyydityksen reitti on välillä Jormua koulu – Kuluntalahden varikko – Nakertajan kylätalo Wanahis – Paltaniemen vanha koulu. Arvioitu vaihtoaika noin 30–40 minuuttia.

Kylältä kylälle -hiihtotapahtumaa ovat järjestämässä kyläyhdistykset, jotka vastaavat latujen lisäksi myös huoltopisteiden toiminnasta Jormuan koululla, Salmijärvellä Jormuan ja Kuluntalahden teiden risteyksessä, Kuluntalahden varikolla, Pekonmäen nuotiopaikalla, Paltaniemen koululla ja Nakertajan Wanahiksella.

Kylältä kylälle -hiihdon tavoitteena on saattaa ihmiset liikkumaan ja nauttimaan hiihdon ilosta matalalla kynnyksellä uusien maaseutu- ja luontoelämysten saattelemana.

Lataa tapahtuman esite PDF-muodossa tästä.

Jaa viesti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.