Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Kuntoillen kylänraitit siistiksi

Plogging- ja siivousviikkoa vietetään 10.–16.5.2021!

Jokakeväistä Kajaanin kaupungin ja Ekokympin järjestämää siivousviikkoa laajennetaan myös muualle Kainuuseen sekä Vaalaan. Ekokymppi, Kainuun Liikunta ja Kajaanin Latu kutsuvat nyt kaikkia kainuulaisia ja vaalalaisia asukkaita, kouluja, päiväkoteja, yrityksiä ja kyläyhteisöjä siivoustalkoisiin. Tavoitteena on tehdä yhdessä asuin- ja elinympäristöämme viihtyisämmäksi ulkoillen ja samalla roskia keräten.

Asukkaat ja yritykset/yhteisöt voivat kyseisen viikon aikana viedä julkisilta alueilta keräämiään roskia veloituksetta Ekokympin lajitteluasemille. Lajitteluasemien aukioloajat löytyvät joka kotiin jaetusta seinäkalenterista ja Ekokympin nettisivulta.

Kajaanissa kaupunki jakaa asukkaiden käyttöön roskasäkkejä maanantaina 10.5.2021 seuraavissa paikoissa:
-K-Marketit Lohtaja, Reissumies, Komiaho ja Otanmäki (jätesäkkejä noudettavissa omatoimisesti kauppojen aukioloaikoina)
-S-Market Lehtikangas ja Vuolijoen Sale (jätesäkkejä noudettavissa omatoimisesti kauppojen aukioloaikoina)
-Rantapuisto, Liikennepuisto, Kauppatori (jätesäkkejä noudettavissa omatoimisesti kello 8.00 alkaen)

Kaupunki noutaa ilmoitetut, siivotut roskat veloituksetta. Ilmoitukset tehdään kyseisen viikon aikana Kajaanin kaupungin palautepalveluun tai soittamalla numeroon 08 61551 (ma–ti klo 8.00-16.00, ke klo 8.00-15.00, pe klo 9.00-15.00). Asukkaat ja yritykset/yhteisöt voivat kyseisen viikon arkipäivinä myös itse toimittaa julkisilta alueilta keräämiään roskia veloituksetta Majasaaren jätekeskukseen (avoinna ma klo 8.00-18.00, ti-ke ja pe klo 8.00-16.00) ja muissa Kainuun kunnissa ja Vaalassa Ekokympin lajitteluasemille. Lajitteluasemien aukioloajat: https://www.ekokymppi.fi/palvelut/lajitteluasemat.html

Plogging eli roskajuoksu yhdistää mukavasti liikunnan ja ulkoilun, kun kävellessä tai juostessa noukitaan roskat matkan varrelta. Se sopii kaiken ikäisille, ja välineeksi tarvitaan vain roskapussi. Samalla kunto kohenee ja luonto ja ympäristö kiittävät.

Kainuun Liikunta kannustaa kaikki mukaan ekotekoihin. Viikon aikana osallistujat voivat jakaa Instagramissa ploggauskuvan tunnisteella #kunnonploggaus. Kaikkien kuvia jakaneiden kesken arvotaan 50,00 euron arvoinen lahjakortti Kainuun Liikunnan hyvinvointi- ja tapahtumapalveluihin.

Ploggausviikon voi yhdistää myös valtakunnalliseen Kävelykipinä-tempaukseen, jossa kannustetaan kävelemään paitsi koko toukokuu, myös koko kesä ja syksy. Jokainen voi kirjata kävelemänsä matkan 4.-25. toukokuuta kävelykilometrikisaan ja kerätä itselle tai joukkueelle mahdollisimman monta kilometriä koko kevään ja kesän ajan. Kävelykilometrikisaan voi ilmoittautua tästä.

Lisätietoja
Ekokymppi: Anu Koskela, puh. 044 071 0067 ja Sari Komulainen, puh. 044 710 0069
Kainuun Liikunta, Ekosport Kainuu -hanke: Anni Heikkinen, puh. 044 532 5923
Kajaanin Latu: Kirsi Kilpeläinen, puh. 044 279 0384, www.kajaaninlatu.fi

Jaa viesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *