Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Kunnon puhetta kestävästä matkailusta, melonnasta ja pyöräilystä

Kainuun Liikunnan hallinnoima Vaaroilta vesille -hanke järjestää kaikille liikunta- ja luontomatkailualan yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille maksuttomia koulutuksia kestävään matkailuun, melonta- ja pyörämatkailuun liittyen. Tervetuloa mukaan!

Kunnon puhetta kestävästä matkailusta
Tiistaina 25.6.2024 klo 9.00–10.00
Etänä Teamsilla
Kouluttajana matkailuasiantuntija Elina Hutton
Koulutuksessa käydään läpi mm. kestävä matkailu käsitteenä ja trendinä, kestävän matkailun hyödyt yritykselle ja sen hyödyntäminen markkinoinnissa, oman toiminnan suunnittelu, uudistava matkailu, luonto- ja kulttuuritiedon hyödyntäminen matkailupalveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa sekä kestävän matkailun kriittinen tarkastelu ja viherpesu. Koulutus on avoin ja maksuton kaikille. Ilmoittaudu mukaan 24.6.2024 mennessä tästä!

Elinalla on laaja kokemus matkailun johtamisesta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla Suomessa ja Norjassa. Hän on työskennellyt kestävän matkailun, kävijäseurannan ja matkailumarkkinoinnin parissa sekä käytännön työssä että tutkimuksessa ja koulutuksessa. Elinan väitöskirja keskittyy matkailijan sosiaalisessa mediassa rakentuneen luontosuhteen vaikutuksiin kävijähallintaan. Hän tutkii, miten luonto esitetään sosiaalisessa mediassa osana kävijäkokemusta. Elinan työ kestävän matkailun parissa keskittyy luontokokemusten tuotteistamiseen ja matkailuliiketoiminnan monitasoiseen kestävyyteen. Elina on aiemmin työskennellyt luonto-oppaana, ja ulkoilu eri muodoissaan on hänelle edelleen tärkeä vapaa-ajan harrastus.

Kunnon puhetta melontamatkailusta
Keskiviikkona 26.6.2024 klo 10.00–16.00
Kajaani/Rehjan saari
Kouluttajana melontakouluttaja Timo Kesti/Kestimo Adventure
Koulutuksessa käydään läpi asiakkaan polku melontaretkellä, melontaretkien monipuolisuus, kohdemarkkinat, markkinointi ja turvallisuus sekä Kainuun melontareitit ja tapahtumat. Koulutuksen aikana tehdään melontaretki Rehjan saareen. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta kajakkimelonnasta. Kainuun Liikunta tarjoaa koulutukseen osallistujille varusteet (kajakki, aukkopeite, mela ja melontaliivi) sekä nuotiolounaan. Ilmoittautuneille lähetetään koulutuspäivän tarkempi aikataulu ennen koulutusta. Koulutus on avoin ja maksuton 20 ensimmäisenä mukaan ilmoittautuneelle. Ilmoittaudu mukaan keskiviikkoon 19.6.2024 mennessä tästä!

Kunnon puhetta pyörämatkailusta
Torstaina 27.6.2024 klo 9.00–15.00
Puolangan Pessimismitalo (os. Ouluntie 26, Puolanka)
Kouluttajana pyörämatkailun asiantuntija Mikko Saarinen/Hello Allegra
Koulutuksessa käydään läpi Kainuun pyörämatkailun starttaaminen, pyörämatkailua tukevat palvelut ja toimivat liiketoimintamallit sekä houkuttelevat gravel-pyöräreitit ja kohderyhmät. Lisäksi työpajassa luodaan raamit alueen pyörämatkailun markkinoinnille. Lisäksi päivän aikana kuullaan Bikelandin katsaus siitä, missä pyörämatkailussa mennään ja Welcome Cyclist -tunnuksen esittely. Kainuun Liikunta tarjoaa koulutukseen osallistujille lounaan. Koulutus on avoin ja maksuton kaikille. Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 24.6.2024 mennessä tästä!

Mikko on Allegra Nordicsin perustajia ja ollut kehittämässä viimeisten vuosien aikana lukuisia pyörämatkailun ja pyöräilyreitistöjen projekteja Suomessa sekä kansainvälisesti. Lähestymistavan ytimessä toimivat pyöräilevien matkailijoiden ja reitistöjen käyttäjien odotusarvojen tunnistaminen sekä näiden ylittäminen – tämä ohjaa kehitystä ja luo lopulta vaikuttavia kokemuksia sekä myös matkailuliiketoiminnan potentiaalin niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Gravelin parissa hän on työskennellyt esimerkiksi Lahden seudulla, Lakeland by Cyclessa ja Ruka-Kuusamossa.

Kainuun Liikunnan hallinnoiman Vaaroilta vesille -hankkeen tavoitteena on edistää Oulujärvi Leaderin alueella melonta- ja pyöräilyharrastusta sekä melontaan ja gravel-pyöräilyyn liittyvää matkailua. Hankkeessa tuotteistetaan uusia melonta- ja gravel-pyöräilyreittejä sekä luodaan valmiita retkipaketteja erityisesti melontaan liittyen.

Lisätietoja antaa:
Anni Heikkinen
Vaaroilta vesille -hankkeen projektipäällikkö
044 532 5923
anni.heikkinen@kainuunliikunta.fi

Jaa viesti

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.