Kunnon eduskuntavaalitentti kainuulaisehdokkaille

Kainuun Liikunta on kartoittanut kainuulaisten eduskuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä liikunta-asioihin ja haastatellut kaikkia liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneita kainuulaisehdokkaita. Videohaastattelut julkaistaan Kainuun Liikunnan Facebook-sivulla viidessä osassa 1.4-5.4.2019 välisenä aikana joka arki-ilta klo 18.00.

Käy katsomassa ja kuuntelemassa, mitä
Eero Suutari (Kansallinen Kokoomus)
Eila Aavakare (Perussuomalaiset)
Raimo Piirainen (Suomen Sosialidemokraattinen Puolue)
Tiina Heikkinen (Suomen Sosialidemokraattinen Puolue)
Silja Keränen (Vihreä liitto)
Sami Kilpeläinen (Kansalaispuolue)
Evelyn Hynynen (Suomen Kristillisdemokraatit)
Timo Korhonen (Suomen Keskusta)
Miikka Kortelainen (Vasemmistoliitto)
Aaro Mikkonen (Seitsemän tähden liike)
Terhi Heimonen (Feministinen puolue)
Merja Kyllönen (Vasemmistoliitto)
Salme Räisänen (Seitsemän tähden liike)
Marisanna Jarva (Suomen Keskusta) ja
Kirsi Virtanen (Vasemmistoliitto)
ovat mieltä seuraavista asioista:

1. Laskelmien mukaan suomalaisten liian vähäinen liikunta-aktiivisuus aiheuttaa yhteiskunnalle vähintään 3,2 miljardin euron vuosittaiset kustannukset. Kainuun osalta se tarkoittaa vähintään 40 miljoonan euron kustannuksia vuosittain. Mitä kansanedustajana voit tehdä sen eteen, että kainuulaiset liikkuisivat terveytensä kannalta riittävästi?
2. Suomessa on hiljattain laadittu sen historian ensimmäinen liikuntapoliittinen selonteko, johon olet varmasti tutustunut. Mitkä siinä esitetyistä toimenpiteistä liikunnan lisäämiseksi nostaisit kaikkein tärkeimmiksi?
3. Urheiluseuratoiminta on Suomen suurin kansanliike, jossa on mukana noin 1,2 miljoona suomalaista 10 000 liikunta- ja urheiluseurassa. Miten urheiluseuratoiminnan elinvoimaisuus varmistetaan myös tulevaisuudessa?
4. Nimeä sinulle henkilökohtaisesti tärkein ikä- tai väestöryhmä liikkeen lisäämisen näkökulmasta ja listaa kolme tärkeintä toimenpidettä, joilla ko. ryhmän liikunta-aktiivisuus saadaan nousuun.

Valitettavasti Marko Lipponen (Sininen tulevaisuus), Sami Pihlajamaa (Perussuomalaiset), Tuomas Kettunen (Suomen Keskusta), Outi Penttinen (Kansallinen Kokoomus), Jaakko Mikkola (Suomen Kristillisdemokraatit) ja Martti Korpiranta (Seitsemän tähden liike) eivät halunneet osallistua Kainuun Liikunnan haastatteluun. Lisäksi emme tavoittaneet Pekka Harria (Suomen Kansa Ensin).

Kainuun Liikunta on poliittisesti sitoutumaton liikunnan aluejärjestö, mutta kannustamme kaikkia kainuulaisia käyttämään ääntään Suomen eduskuntavaaleissa joko ennakkoäänestyksessä 3.-9.4.2019 välisenä aikana tai vaalipäivänä sunnuntaina 14.4.2019.

Jaa viesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

1 ajatus aiheesta “Kunnon eduskuntavaalitentti kainuulaisehdokkaille”

  1. Jukka Nokelainen

    Onko kukaan ottanut kantaa esimerkiksi urheiluseuroja lapsellisen kehnosti kohtelevan kilpailupalkintojen verotuskysymkseen? Tämä voi vaikuttaa pieneltä asialta, mutta arvatkaapa mikä soppa asiasta syntyy pitkässä juoksussa…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *