Kainuun Liikunta ry - Logo valkoisella tekstillä.

Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Kesän melontakurssit kutsuvat vesille

Oletko kajakkimelonnan vasta-alkaja vai jo kokenut konkari? Kainuussa ja Vaalassa järjestetään kesän 2024 aikana useita melontakursseja tutustumistilaisuuksista ohjaajakoulutuksiin saakka. Tervetuloa mukaan melomaan!

Meloja-taitokoulutukset
Meloja-taitokoulutukset auttavat pääsemään melontaharrastuksen alkuun ja kehittymään melojana. Meloja 1 -peruskurssilla harrastusta aloittava meloja oppii melonnan alkeet sekä keskeiset turvallisuustaidot ja periaatteet. Meloja 2 ja Meloja 3 -kursseilla harrastaja saa varmuutta, syventää osaamistaan ja oppii melomaan vaativammissa olosuhteissa, kuten avovesillä ja koskessa.

Kuva: Suomen melonta- ja soutuliitto ry

Melonnan ABC-kurssit
Matalan kynnyksen melonnan ABC-kurssilla opetellaan melonnan perusteita ja välineistöä. Lisäksi käydään pienellä melontaretkellä, jolloin pääsee tutustumaan käytännössä melontaan.

Melonnan ABC-kurssi Kajaanissa
Kuurnan melontatalli (os. Kuurnantie 99, Kajaani)
Tiistaina 28.5.2024 klo 17.00–20.00
– Kurssin hinta 30€/hlö sisältäen välineistön ja ohjauksen.
– Kurssin ikäraja 16 vuotta
Ilmoittaudu mukaan tästä
Järjestäjä: Kajaanin Latu

Melonnan ABC-kurssi Vaalassa
Vaalan melontakeskus (os. Vaalankurkuntie 17, Vaala)
Tiistaina 25.6.2024 klo 17.00–21.00
– Kurssin hinta 50 €/hlö (15–18-vuotiaat 20 €/hlö). Hinta sisältää välineistön ja ohjauksen.
– Kurssille on säävaraus.
– Ilmoittaudu mukaan 24.6.2024 mennessä sähköpostilla osoitteeseen oulujarvenmelojat@gmail.com tai Jorma Kuroselle puhelimitse numeroon 040 7177 323.
Järjestäjä: Oulujärven Melojat

Melonnan ABC-kurssi Paltamossa
Paltamon melontatalli (os. Uimarannantie 1, Paltamo)
Keskiviikkona 3.7.2024 klo 17.00–21.00
– Kurssin hinta 50 €/hlö (15–18-vuotiaat 20 €/hlö). Hinta sisältää välineistön ja ohjauksen.
– Kurssille on säävaraus.
– Kurssille otetaan maksimissaan kuusi henkilöä, joten ilmoittaudu mukaan nyt ja viimeistään 30.6.2024 mennessä sähköpostilla osoitteeseen oulujarvenmelojat(at)gmail.com tai Anu Leinoselle puhelimitse numeroon 040 5479 860.
Järjestäjä: Oulujärven Melojat

Meloja 1 -kurssit
Meloja 1 -kurssi on helppo, hauska ja ehdottomasti suositeltavin tapa aloittaa melonnan harrastaminen. Meloja 1 -kurssi on melonnan oppipolun ensimmäinen askel. Kurssin käynyt pystyy melomaan suojaisilla vesillä itsenäisesti ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. Kurssi seuraa Suomen melonta- ja soutuliitto ry:n virallisia sisältösuosituksia.

Meloja 1 -kurssi Kajaanissa
Kuurnan melontatalli (os. Kuurnantie 99, Kajaani)
Lauantai-sunnuntai 15.6.-16.6.2024 klo 11.00–17.00
– Kurssin hinta 100 €/hlö (Kajaanin Latu ry:n ja Oulujärven Melojat ry:n jäsenet 75 €/hlö).
– Kurssille vaatimuksena on uimataito.
– Ilmoittaudu mukaan Kajaanin Ladulle puhelimitse numeroon 040 8560 442.
Järjestäjä: Kajaanin Latu

Meloja 1 -kurssi Paltamossa
Paltamon melontatalli (os. Uimarannantie 1, Paltamo)
Lauantai–sunnuntai 29.–30.6.2024
– Kurssin hinta 100,00 €/hlö (Kajaanin Latu ry:n ja Oulujärven Melojat ry:n jäsenet 75 €/hlö, nuoret 15–18 vuotta 50 €/30 €).
– Kurssin ikäraja on 15 vuotta. Nuoremmat voivat osallistua yhdessä huoltajan kanssa (pituus vähintään 150 cm).
– Ilmoittaudu mukaan 26.6.2024 mennessä sähköpostilla osoitteeseen oulujarvenmelojat(at)gmail.com tai Anu Leinoselle puhelimitse numeroon 040 5479 860.
Järjestäjä: Oulujärven Melojat

Meloja 1 -kurssi Vaalassa
Vaalan melontakeskus (os. Vaalankurkuntie 17, Vaala)
Lauantai–sunnuntai 6.–7.7.2024 klo 10.00–16.00
– Kurssin hinta 100,00 €/hlö (Kajaanin Latu ry:n ja Oulujärven Melojat ry:n jäsenet 75 €/hlö, nuoret 15–18 vuotta 50 €/30 €).
– Kurssin ikäraja on 15 vuotta. Nuoremmat voivat osallistua yhdessä huoltajan kanssa (pituus vähintään 150 cm).
– Ilmoittadu mukaan  5.7.2024 mennessä sähköpostilla osoitteeseen oulujarvenmelojat@gmail.com tai Jorma Kuroselle puhelimitse numeroon 040 7177 323 Jorma Kuronen. Merkitse viestiin otsikko ”Peruskurssi Vaala”.
Järjestäjä: Oulujärven Melojat

Meloja 2 -kurssit
Meloja 2 -kurssilla syvennetään melontataitoja. Melontaan haetaan tehoa ja suoritusvarmuutta, ja turvallisuustaitoja opetellaan lisää. Uusina asioina tulee mm. uimarin avustaminen takaisin kanoottiin. Meloja 2 -kurssille voi osallistua Meloja 1 -kurssin jälkeen tai jos melonnan perusteet ovat jo hallinnassa. Meloja 2 -kurssin jälkeen voi suorittaa Meloja 2 -taitokortin. Taitokortit ovat osa Eurooppalaista EPP (Euro Paddle Pass) järjestelmää. Kurssin ja taitokortin suorittanut pystyy melomaan suojaisilla vesillä myös pienessä aallokossa ja tuulessa itsenäisesti ja osallistumaan ohjattuihin pidempiin retkiin. Meloja 2 -taitokortin suorittaminen on myös edellytys melontaohjaajakurssille osallistumiselle. Kurssi seuraa Suomen melonta- ja soutuliitto ry:n virallisia sisältösuosituksia.

Meloja 2 -taitokortin suorittaminen
Meloja 2 -taitokortin taitonäyttö suoritetaan erillisenä tilaisuutena. Taitonäytössä osoitetaan Meloja 2 -kurssin tekniikoiden osaaminen. Taitonäyttö annetaan Melonta- ja Soutuliiton hyväksymälle näytön vastaanottajalle. Taitonäyttö järjestetään 2– 3 tunnin mittaisena, muutaman kilometrin retkenä, jonka aikana käydään läpi Meloja 2 -kurssin tekniikat ja turvallisuusasiat. Näytön vastaanottaja arvioi osaamista näytön aikana. Näytön hyväksytysti suoritettuaan saa Meloja 2 -taitokortin. Taitonäyttöön voi osallistua myös ilman kurssin käymistä, jos arvioi hallitsevansa vaadittavat melontatekniikat.

Meloja 2 kajakki (EPP2) Vaalassa
Vaalan melontakeskus (os. Vaalankurkuntie 17, Vaala)
Lauantaina 15.6.2024 klo 9.30–11.30
– Taitonäytön hinta 50 €/hlö (sis. alv). Lisäksi taitonäytön hyväksytysti suorittaneille rekisteröinti ja Meloja 2-kortti Suomen melonta- ja soutuliitolta hintaan 14 € + alv.
– Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Kestimolle.
Järjestäjä: Kestimo Adventures

Meloja 3 -kurssit
Meloja 3 -kurssilla opetellaan jatkotason melontataitoja, lajikohtaisia taitoja ja olosuhdetaitoja. Kursseja järjestetään avokanoottimelonnassa, avovesimelonnassa kajakilla sekä koskimelonnassa. Melonnasta tulee tehokasta, ja kajakin/kanootin hallinta myös vaikeammissa olosuhteissa muuttuu varmaksi. Turvallisuustaitoja kehitetään edelleen. Uusina asioina tulee esim. kajakkikäännös ja omatoimisesti avokanoottiin kiipeäminen. Meloja 3 -kurssin jälkeen voi suorittaa Meloja 3 -taitokortin. Meloja 3 -kurssin ja taitokortin suorittanut meloja voi meloa itsenäisesti vaativammissa olosuhteissa: avonaisilla vesialueilla, tuulessa ja aallokossa sekä koskessa ja avokanootilla virrassa sekä osallistua vaativille ohjatuille retkille. Kurssi seuraa Suomen melonta- ja soutuliitto ry:n virallisia sisältösuosituksia.

Melontaohjaaja-, opas- ja kouluttaja-koulutukset
Koulutetut ohjaajat, oppaat ja kouluttajat opettavat uusia melojia, ohjaavat toimintaa seuroissa ja yrityksissä, kehittävät melonnan koulutustoimintaa ja edistävät turvallisen melonnan kulttuuria. Melontakouluttajat kouluttavat uusia ohjaajia ja oppaita. Melontaohjaaja toimi melontaseurassa tyypillisesti opettajana peruskurssilla, vetäjänä iltalenkeillä ja leppoisemmilla retkillä. Ennakkovaatimus: Meloja 2 taitonäyttö (EPP2) tai vastaavan tasoinen taitotodistus (esim. BCU 2 Star).

Kuva: Suomen melonta- ja soutuliitto ry

Melontaohjaajakoulutus Vaalassa
Vaalan melontakeskus (os. Vaalankurkuntie 17, Vaala)
Lauantai–sunnuntai 15.– 16.6.2024
– Kurssin hinta 245 €/hlö (sis. alv). Sisältää Suomen Melonta- ja soutuliiton rekisteröintimaksun ja kurssimateriaalin. Hinta ei sisällä kajakkia, muita melontavarusteita, telttaa tai muita retkeilyvälineitä.
– Voit tarvittaessa vuokrata kajakin ja varusteet kurssille.
– Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 28.5.2024 mennessä Kestimolle.
Järjestäjä: Kestimo Adventures

Jaa viesti

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.