Digisti Sporttia Kainuussa

Digisti Sporttia Kainuussa -hankkeen tavoitteena on lisätä Kainuun alueen urheiluseurojen digi- ja hallinto-osaamista sekä kasvattaa seurojen välistä yhteistyötä. Lisäksi hankeaikana edistetään organisoimatonta liikuntaa digitaalisia sovelluksia hyödyntäen.

Digisti Sporttia Kainuussa

Digisti Sporttia Kainuussa -hankkeen tavoitteena on lisätä Kainuun alueen urheiluseurojen digi- ja hallinto-osaamista sekä kasvattaa seurojen välistä yhteistyötä. Lisäksi hankeaikana edistetään organisoimatonta liikuntaa digitaalisia sovelluksia hyödyntäen.

Hankkeen tavoitteet
1. Urheiluseurojen digiosaamisen lisääminen.
– Olemassa olevien digitaalisten sovellusten ja palveluiden käyttöönotto
urheiluseuroissa ja koulutukset.

2. Urheiluseuratoimijoiden seuratoimintaosaamisen lisääminen.
– Digitaalisen verkkokoulutusalustan käyttöönotto ja koulutus.

3. Digitaalisuuden hyödyntäminen organisoimattoman liikunnan edistämisessä.
– Kunnat saavat hankkeessa työkalun nopeaan kuntakohtaisen terveys- ja liikuntadatan hyödyntämiseen oman päätöksentekonsa tueksi sekä digitaalisia liikunnan edistämisen työkaluja.

4. Kainuun Liikunnan digiosaamisen lisääminen.
– Henkilökunnan digitaitojen lisääminen.
– Digitaalisten välineiden ja -palveluiden kehittämissuunnitelman laatiminen Kainuun Liikunnalle.

5. Seurojen valmennuksen ja ohjauksen digiosaamisen lisääminen ja tukeminen
– Valmentajien digiosaamisen lisääminen urheiluvalmennuksen eri osa-alueilla niin joukkue- kuin yksilölajeissa.
– Liikuntaa ja urheilua harrastavien lasten vanhempien digiosaamisen lisääminen urheiluharrastusta tukevien sovellusten käytössä (mm. ravinto, uni, palautuminen).
– Urheiluseurojen valmennusosaamisen ja digiloikan edistäminen pidemmän aikajänteen suunnitelmalla sisältäen tulevaisuuden koulutustarpeet ja välineistöhankinnat.
– Urheiluseurojen valmennustoiminnan laadun ja monipuolisuuden lisääminen valmennusta tukevilla laitteistohankinnoilla.

Hankkeen toiminta-alue on Kainuun kunnat: Hyrynsalmi, Kajaanin kaupunki, Kuhmon kaupunki, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo ja Suomussalmi.

Hankkeen kohderyhmän muodostavat kainuulaisten urheiluseurojen hallinnossa, viestinnässä ja markkinoinnista sekä valmennus- ja ohjaustehtävissä toimivat henkilöt. Seuratoimijoiden lisäksi hankkeen varsinaiseen kohderyhmään kuuluvat Kainuun kuntien liikunnan viranhaltijat. Hankkeen välillisenä kohderyhmänä ovat kainuulaisten urheiluseurojen jäsenet, seurojen uudet potentiaaliset jäsenet, Kainuun kuntien asukkaat ja työttömät työnhakijat, joiden mahdollisuudet työllistyä urheiluseuroihin paranevat laadukkaamman ja paremmin johdetun seuratoiminnan kautta.

Hankkeen toteutusaika on 1.1.-31.12.2023. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle tukea, jonka päätöksellä kohdennetaan vuoden 2022 Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja valtion rahoitusta 82.027,00 €. Seuratoiminnan hyvinvointia edistämässä Kaisanet.

Kainuun Liikunta ry - Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo.

Kainuun Liikunta ry - Euroopan unioni. Euroopan sosiaalirahasto logo.

Kainuun Liikunta ry - Yhteistyössä - KaisaNet.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.