Ajankohtainen artikkeli

Tältä sivulta löydät Kainuun Liikunnan ajankohtaisen artikkelin.

Kainuun Liikunnalle valtakunnallinen Piikkarit-tunnustuspalkinto

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kainuun Liikunnalle Piikkarit-tunnustuspalkinnon liikunnan sukupuolten tasa-arvon eteen tehdystä työstä. Palkinnot jaettiin torstaina 2.12.2021 Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa, ja palkinnon luovutti tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Piikkarit-tunnustuspalkinto myönnettiin Kainuun Liikunnan voimassa olevan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman ja sen toimeenpanon vuoksi. Palkinnon perustelujen mukaan liikunnan aluejärjestöt ovat vahvoja ja näkyviä alueellisia vaikuttajia, joiden työllä on osaltaan iso merkitys tasa-arvoisemman liikunta- ja urheilukulttuurin rakentumiselle. Kainuun Liikunnassa on näkyvissä tahtotila sukupuolten tasa-arvon edistämiselle.

Kainuun Liikunta kiinnittää viestinnässään ja vaikuttamistyössään huomiota sukupuolten tasa-arvoon. Nais- ja tyttöurheilun arvostusta ja näkyvyyttä sekä sukupuolten tasa-arvoa pyritään lisäämään esimerkiksi kuvavalinnoilla. Lisäksi Kainuun Liikunnan luottamusjohdossa on tasa-arvoinen edustus sukupuolten välillä: järjestön hallituksessa naisten osuus on 40 prosenttia, ja puheenjohtajistossa naisten osuus on kaksi kolmasosaa.

Lisäksi Kainuun Liikunta hallinnoi Kajaanin urheilukampus -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää urheilijanpolusta selkeä ja tavoitteellinen kouluasteelta toiselle siirryttäessä. Tyttöjen urheilijanpolun tukemiseksi urheiluakatemia tekee yhteistyötä Kajaanin Tyttöjen Tuvan ja Nuori mieli -toiminnan kanssa. Urheiluakatemian aamupala-tilaisuuksissa on yhtenä teemana itsetunto ja minäkuva, joka tukee erityisesti tyttöjen urheilussa toimimista.

”Olemme erittäin otettuja tästä tunnustuksesta, joka kannustaa meitä jatkamaan samalla tiellä jatkossakin. Koemme, että tämä on samalla tunnustus laajemminkin liikunnan aluejärjestöjen tekemälle yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyölle”, Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Teemu Takalo kiittelee.

Piikkarit-pääpalkinto liikunnan sukupuolten välisen tasa-arvon ja moniarvoisuuden edistämisestä myönnettiin Suomen Valmentajat ry:lle. Liikkuva perhe -palkinto myönnettiin Oulujoen seurakunnalle, Liikkuva aikuinen -palkinto Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluille sekä Hengitysliitolle ja Ikiliikkuja-palkinto Turun kaupungin liikuntapalveluille ja Lintulammen asukasyhdistys ry:lle. Piikkarit-tunnustuspalkinnon sai myös Suomen Palloliitto ry.

Piikkarit-palkinto jaetaan joka toinen vuosi tasa-arvotyöstä ja joka toinen vuosi yhdenvertaisuustyöstä. Piikkarit-palkinto perustuu vuonna 1995 julkistettuun liikunnan ja urheilun sukupuolten välistä tasa-arvoa pohtineen työryhmän raporttiin ”Piikkareilla – nopeammin, korkeammalle ja tasa-arvoisemmin”.

Jaa viesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

2 ajatusta aiheesta “Kainuun Liikunnalle valtakunnallinen Piikkarit-tunnustuspalkinto”

  1. Matti Reinikka

    Parhaimmat onnittelut Kainuun liikunnan väelle hienosta tunnustuksesta tasa-arvotyössä.
    tv Matti Reinikka

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *