Tour de Kainuu

Tour de Kainuu -hankkeen tavoitteena on lisätä Kainuuseen ja erityisesti Vuokattiin suuntautuvaa liikuntamatkailua kehittämällä alueen pyöräilyolosuhteita sekä lisäämällä pyöräilyyn liittyvää tapahtumatarjontaa.

Tour de Kainuu

Tour de Kainuu -hankkeen tavoitteena on lisätä Kainuuseen ja erityisesti Vuokattiin suuntautuvaa liikuntamatkailua kehittämällä alueen pyöräilyolosuhteita sekä lisäämällä pyöräilyyn liittyvää tapahtumatarjontaa. Hankeaika on 1.1.2021-31.12.2021.

Hankkeen hallinnoija
Kainuun Liikunta ry

Hankekumppani
Sotkamon kunta

Hankkeen rahoittaja
Euroopan aluekehitysrahasto

Hankkeen toimenpiteet
– Eri tasoisten ja pituisten Vuokatista lähtevien ja Vuokattiin päättyvien maantiepyöräreittien kartoitus ja tuotteistaminen
– Eri tasoisten ja pituisten Vuokatti-Sotkamo-alueella sekä mahdollisesti myös Vuokatti-Kajaani välillä kulkevien maastopyöräreittien kartoittaminen sekä suunnitelman tekeminen niiden opastukselle ja tuotteistamiselle
– Käynnistetään Vuokattiin uusi pyöräilytapahtuma, jonka kohderyhmänä ovat sekä kotimaiset että kansainväliset tiepyöräilyn harrastajat (kilpa- ja kuntopyöräilijät)
– Lisäksi hankkeessa kehitetään Lost in Kainuu Adventure -seikkailutapahtumaan uusi, pitkä ja vähintään yli 40 h kestävä sarja, jolla tapahtuma pääsee mukaan kansainväliseen seikkailu-urheiluliigaan. Samalla tapahtumaa laajennetaan myös toisesta päästä lisäämällä siihen yksi matalankynnyksen perheseikkailulle pyhitetty päivä.

Reittien opastuksessa ja tuotteistamisessa hyödynnetään laajasti jo olemassa olevia digitaalisia mahdollisuuksia sekä luodaan mahdollisuuksien mukaan myös uusia innovatiivisia ja käyttäjäystävällisiä tapoja reittiopastukseen sekä reitin ennakkotutustumiseen.

Kainuun Liikunta ry - Yhteistyössä - Kainuun Liitto.

Kainuun Liikunta - Euroopan Aluekehitysrahasto logo.

Kainuun Liikunta ry - Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo.

Lisätietoja

Tatu Heikkilä
Hankekoordinaattori
+358 44 532 5915
tatu.heikkila(at)kainuunliikunta.fi

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.