#kunnonvuodenlupaus

Kainuulainen seura, nyt on aika tehdä lupaus ilmastopäästöjen hillitsemiseksi. Lue, miten seuranne voi ottaa kestävän kehityksen mukaiset käytänteet osaksi arkea.

#kunnonvuodenlupaus-kampanja

Onko teidän seuranne vastuullisin kainuulainen seura?

Nyt on aika tehdä #kunnonvuodenlupaus ja ottaa kestävän kehityksen käytänteet osaksi urheiluseuran arkea. Helpoilla ja yhteisöllisillä keinoilla seura voi pienentää toiminnasta aiheutuvia ilmastopäästöjä.  

Seuroilla on merkittävä rooli asennekasvattajina. Sen vuoksi jokainen pieneltäkin tuntuva teko on merkittävä kestävän kehityksen mukaisen elämäntavan vakiinnuttamiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.  

#kunnonvuodenlupaus - Haussa Kainuun vastuullisin urheiluseura 2021!

 

KEKE-koutsin vinkeillä alkuun

Helpointa on lähteä liikkeelle tutustumalla Olympiakomitean ja Sitran rakentaman KEKE-koutsin oppeihin. Kyseessä on urheiluseuroille rakennettu ideapankki, joka luo helpon ponnistuslaudan vastuullisuustyön aloittamiselle. Suurimmat ympäristörasitteet seurojen toiminnassa muodostuu liikkumisen ja liikenteen, varusteiden ja välineiden, sekä ruuan osalta.  

Olympiakomitean ja Sitran rakentama KEKE-koutsi on työkalu seurojen käyttöön

Miten #kunnonvuodenlupaus tehdään?

Alkuun pääsee tekemällä päätöksen, että seura haluaa kehittää omasta toiminnastaan käsin ainakin yhtä KEKE-koutsin listaamaa osa-aluetta:

– Liikkuminen ja liikenne
Varusteet ja välineet
– Ruoka, roskat ja tapahtumat
– Viestintä ja hallinto

 Lupaus tehdään, kun seura julkaisee sosiaaliseen mediaan julkaisun tai tarinan, josta käy ilmi, että #kunnonvuodenlupaus on päätetty kokeilla tehdä. Hashtag #kunnonvuodenlupaus on tärkeää merkata julkaisuun, jotta Kainuun Liikunta voi seurata vastuullisuustyötä! Halutessaan seura voi myös ilmoittaa lupauksensa sitoumus2050.fi -sivustolle. 

Kampanjan aikataulu

#kunnonvuodenlupaus-kampanja kestää vuoden 2021 ajan. Kampanja saa lähtölaukauksen Kainuun Liikunnan järjestämässä Seurafoorumissa torstaina 21.1. klo 17.00 Teams-palvelun välityksellä. Ilmoittaudu mukaan täällä ja kuule lisää, miten #kunnonvuodenlupaus lähtee kärkijoukoissa liikkeelle! 

Lupauksia toivotaan heti alkuvuodesta, mutta mukaan pääsee myös myöhemmin. Ensimmäistä kertaa seurojen vastuullisuus tullaan huomioimaan myös Kainuun Urheilugaalassa vuonna 2022, jolloin palkitaan vuoden vastuullisin kainuulainen urheiluseura. 

Lisätietoja

Veera Valtanen
Urheiluseuratoiminnan asiantuntija
 
veera.valtanen@kainuunliikunta.fi 
044 358 9556 

Tilaa uutiskirje

Liity Kainuun Liikunnan uutiskirjeen lukijaksi! Pysyt ajan hermolla tulevista tapahtumista, liikunnan ja urheilun uusimmista tuulista, koulutuksista, tukiasioista ja paljosta muusta.