Menu

Akatemiatoiminta

Huippujen kasvattaja

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää opiskelun ja huippu-urheilun yläkoulusta alkaen aina korkeakouluopintoihin ja varusmiespalvelukseen saakka.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lajit ovat aerobic, ampumahiihto, alppihiihto, freestyle, lumilautailu, maastohiihto, mäkihyppy/yhdistetty, jääkiekko, pesäpallo, jalkapallo, lentopallo, salibandy, suunnistus, uinti ja yleisurheilu. Urheilijat opiskelevat paikallisissa oppilaitoksissa ja valmentautuvat Vuokatin, Rukan ja Kajaanin huippuolosuhteissa. Kainuun Liikunta koordinoi akatemiatoimintaa Kajaanissa.

Yläkouluakatemia kerhot

Yläkouluakatemiakerhot ovat avoimia kaikille Kajaanin yläkoulujen oppilaille. Tarvittaessa ryhmiä voidaan täydentää nuoremmilla oppilailla.

Yläkouluakatemiakerhoja järjestetään kolme kertaa viikossa kolmen eri lajin parissa:

Jalkapallo
Jääkiekko
Salibandy

Harjoitukset suunnitellaan yhteistyössä seurojen valmentajien kanssa.

Lehtikankaan yläkoulun liikuntaluokat

Vuonna 2017 alkanut liikuntaluokkatoiminta mahdollistaa urheilulliselle nuorelle 2-7 tuntia lisää liikunta viikoittain koulupäivien aikana. Liikuntatunneilla käytetään Olympiakomitean suunnittelemia sisältöjä. Lehtikankaan yläkoulun liikuntaluokille haku ja pääsykokeet ovat vuosittain tammikuussa.

Kainuun Ammattiopisto ja Kajaanin Lukio

Urheiluakatemiavalmennus Kainuun Ammattiopistossa opiskeleville urheilijoille kattaa päivittäisvalmennusta kuusi tuntia viikossa koulupäivien aikana. Valmennus on kokonaisvaltaista valmennusta ml. lajitekniikat, voima- ja muu tukiharjoittelu, harjoituskuormituksen hallinta ja yksilöllisten ominaisuuksien kehittäminen. Akatemiavalmennusta annetaan aerobicissa, jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssa ja yleisurheilussa. Muiden lajien urheilijoita otetaan akatemiaurheilijoiksi tapauskohtaisesti.

Kajaanin Ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulussa opiskelevilla on mahdollisuus päivittäiseen akatemiavalmennukseen. Harjoittelu on sisällä opintorakenteissa ja urheilijalle tarjotaan myös uraohjausta.

Kainuun prikaati

Kainuun prikaati tarjoaa varusmiehilleen mahdollisuuden pyrkiä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin. Valmennusryhmään kuulumiseen sisältyy osallistuminen ohjattuun päivittäisvalmennukseen, testi- ja seurantapalvelut lajikohtaisesti sekä mahdollisuus osallistua ja valmistautua oman lajin kilpailuihin ja harjoituksiin palveluksen sallimissa puitteissa. Akatemiavalmennusta annetaan jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssa. Muiden lajien urheilijoita otetaan akatemiaurheilijoiksi tapauskohtaisesti.

Lisätietoja